+46732423444 info@istolt.se

Bli ett med hästen

En fantastisk ridvecka där du får förbättrar dina ridkunskaper och riderfarenheter och rida i vacker natur

Your Title Goes Here

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Vill du kunna rida fram i frihet och känna dig ett med hästen?

 

 

Om ditt svar på denna fråga är jag då är denna ridvecka något för dig. Hur får islänningarna fram denna ”wow-efftekt” i sina hästar, varför kan hästarna på Island dansa fram i tölt kilometer efter kilometer och vad är nyckeln för att vara ett med hästen? – Detta är några få av frågorna som du får svar på under ridveckan på Oddsstadir. Riddagar fulla med clinics, föreläsningar och sist men inte minnst en massa ridning!

 

Datum för denna resa är

13 till 18 juni 2019

 

Hur ser denna tur ut?

Hur ser kursplanen ut?

Dag 1. Den 13 juni.

Vi flyger från Arlanda/Köpenhamn/Göteborg och kommer med morgonflyget som landar ca 15.30-16.00 på Keflavik. Där vi blir hämtade med buss som kör oss till Oddsstadir, där vi ska tillbringa våra riddagar. När vi kommit till gården börjar vi med middag och genomgång med information om vad som kommer att hända. Under denna kurstur finns det tre frågor som vi utgår ifrån, dessa frågor är: Vad, Hur och Varför? – Vad ska vi göra, hur gör vi det och varför?

Dag 2. Den 14 juni

Första riddagen. Frukost 08.00, därefter beger vi oss ut i stallet för att få utrustning och kika lite på hästarna/upplägg. Därefter är det clinic och lektion i ridhuset, där varje ryttare får chans att komma till ro på hästen och fokusera på sin sits. Vi vill att du ska känna dig trygg, samtidigt som vi kommer utmana din personliga komfortzon. En ridtur på eftermiddagen där vi fortsätter jobba med dagens ämne och självklart njuta av den vackra naturen och fina hästar.

Dag 3 den 15 juni

Andra riddagen. Idag är en dag för drömmar, målsättningar och framtidsvision. För att bygga upp en hållbar och glad häst, krävs tålamod och målmedvetenhet. Vi kommer hålla en lite längre föreläsning om detta ämne och sedan kommer var och en av deltagarna få en lättare uppgift. Vi vill att du ska få möjlighet att tänka självständigt, utvecklas som ryttare och att du får ta plats. Att ta plats är samma som att tänka framåt. Efter denna föreläsning är det dags att öva detta i praktiken. Spännande. På kvällen blir det ännu en liten clinic om ämnet ” Hur väljer jag min ridhäst” där Oddur går igenom hur vi kan tänka när vi ska välja en ridhäst, utifrån utseende dvs exteriör , lynne med mera. Mycket matnyttigt för oss..

Dag 4 den 16 juni

Tredje riddagen. Idag kan det bli lite action, då vi rider med flock genom dalen till en annan gård! Här får vi njuta av att rida i olika terränger bl.a. genom vatten, som brukar göra så det kittlar lite extra i magen, tölta långa sträckor och använda oss av våra karameller som vi samlat på oss hittills. Självklart samlar vi på oss ännu mer erfarenhet och kunskap under dagen. Sedan tar vi bussen hem till Oddsstaðir, där vi kan reflektera över dagen och smälta denna upplevelse att rida med flocken.

Dag 5. den 17 juni

Fjärde riddagen Idag ökar vi tempot ännu ett snäpp, men vid detta lag är ni väl uppvärmda! Vår förmåga att jobba som ett team, både med våra hästar och varandra, kommer sättas på prov då vi driver flocken hem igen. Hästarna vet när det är hem som gäller och glädjen i flocken sprider sig som löpeld. Här brukar man ofta få känna på denna fantastiska hästras styrka och prova alla växlar (även dom man inte visste fanns). Enkortare ridtur där vi ser hur hästarna på Oddsstaðir växer upp. När vi kommer hem då äter vi middag och avslutar dessa dagar på Oddsstaðir med kvällsfesten.

Dag 6 den 18 juni

Idag är det avfärd till Reykjavik där vi tar morgonflyget hem till Sverige. Bussen kommer att lämna oss vid Busstationen BSI.

Det som ingår i denna resa är följande

* Transport till och från flygplatsen · 4 riddagar · All mat och boende på Oddsstadir · Ridklinik alla hästar som vi rider och föreläsning på ridhuset på Oddsstadir. Pris: 15.500 SEK

* Det som inte ingår är flyg tur och retur Sverige- Island

* Denna tur är riktad mot alla som har ridit något förut på en islandshäst och kanske är medryttare eller har egen häst men jag vill också skapa en bra atmosfär i gruppen och då vill jag ha människor med mig som är · Med positiv inställning till livet · Med ödmjuk attityd · Med empatisk synsätt på andra människor · Intresserade av samhörighet och vill arbeta i team · Intresserad av att utveckla sina rid kunskaper och ledarskap, Denise och Oddur och jag Haffi som kommer att leda denna tur tillsammans. Oddur och jag har arbetat tillsammans i över 20 år och vi är mycket måna om att du ska trivas bra och njuta av denna tur tillsammans med oss.

All undervisning sker på Oddsstadir och i omgivningen runt omkring gården. Vi använder oss av ridhuset både för lektioner och clinics, men vi låter oss inte begränsas av fyra väggar utan kommer även praktisera mycket ute i naturen.

Varje dag består av klinik, ridlektion och ridning ute i naturen. Det blir mycket ridning denna vecka

Målet är att kunna använda oss av vår omgivning och olika miljöer för att träna våra hästar på ett uppbyggande, givande och sist men inte minst roligt sätt. Kursens fokus kommer framförallt att ligga på ”framåtanda”, att häst och ryttare tänker fram och strålar energi. Målet är att var och en åker hem med känslan av att ”jag kan” och nya verktyg för att nå nya höjder i sin ridning.

Vi som kommer att undervisa är:

Denise Weber examinerad ridlärare från Holar

Sigurdur Oddur Ragnarsson Avelsdomare, Hästuppfödare och hovslagare med specialinriktning på sjukbeslag

Vill du följa med?

 

Skicka ett mail till info@haffi.se och ange ditt namn, adress telefon nummer samt vilken resa du vill följa med på. titta först på bokningsreglerna här nedanför