+46732423444 info@istolt.se

Upplevelse

Dansa i tölt på Stranden

Gemenskap

Reflektion

Dansa i tölt på Stranden

En upplevelse baserad ridresa utöver det vanliga

 

 Dansa i tölt på stranden är en mycket populär ridtur där vi rider en del av turen på havsbotten på Atlanten. Under 2018 kommer vi att genomföra 3 turer

Var? På Island från Oddsstadir till Löngufjörur
Tur 1 startar den 6 augusti  och pågår till den 13 august 2018.     1 plats ledigt.

 Ankomst dag är den 6 augusti där alla blir hämtade i Keflavik flygplats. Första riddagen är den 7 augusti och sista riddagen är den 12 augusti. Transport från Oddsstadir den 13 augusti tidigt på morgonen för att hinna med tidiga morgonflyget från Island

Tur 2. startar den 13 augusti  och pågår  till 20 augusti 2018    

Denna tur är fullbokad.

Ankomst dag är den 13 augusti där alla blir hämtade i Keflavik flygplats. Första riddagen är den 14 augusti och sista riddagen är den 19 augusti. Transport från Oddsstadir den 20 augusti tidigt på morgonen för att hinna med tidiga morgonflyget från Island. 

 Hur länge? Varje tur är 6 riddagar.

Återigen kan jag erbjuda mina härliga kunder en fin ridvecka med mina vänner Oddur och Gugga på Oddsstadir. Jag känner mycket tacksamhet att få delta med min verksamhet hos dessa människor eftersom deras sätt att bemöta mig och mina kunder är mycket uppskattat.
Dansa i tölt på stranden är en ridresa där vi ska utforska Snæfellsnes halvön från ett helt annat håll en tidigare. Vi kommer att rida från Oddsstadir längs ned häraden Borgarfjördur mot västra delen av där det finns öar, skär och strand. Förutom att vi får rida på en magiskt glädjefyllt tölt underlag då har vi möjlighet att upptäcka en del av naturen som kanske inte ser till vardags. Vad sägs om t.ex att ha flygande örnar på nära håll eller en hjord med sälar som badar i solsken och sist men inte minst ett mycket vacker fjällsyn åt många håll. Kan det vara något för dig?
Hästarna som vi rider på är nästan alla födda, uppvuxna, inridna och tränade av familjen på Oddsstadir. Hästarna är noggrant utvalda av de till att kunna uppfulla våra önskemål. Och de har verkligen lyckas. Deras hästar är en flock med både ston och vallacker som har uppnått det målet att kunna vara en bra ridhäst för alla. Oddur och Gugga har som avelsmål att ta fram fina ridhästar som alla kan rida som har ett intresse för islandshästar. Det finns hästar för rädda, ovana, vana och de som vil rida på en häst mycket vilja. Många har jag sätt ryttare som börjar sin första dag som rädd ryttare men avslutar veckan som mycket följsam, ödmjuk ryttare med stort självförtroende. Hästarna har en stark tendens till att ge oss möjlighet att få känna känslor frihet, eufori, ödmjukhet och glädje

 

Hur ser denna tur ut?

Hur ser denna tur ut?.
Dag 1.
Vi flyger från Arlanda/Köpenhamn till Keflavik där vi blir hämtade av vår turledare Oddur med sin fina buss
Dag 2.
Vi rider från Oddsstadir längs ned Lundarreykjardalur där vi korsar floden Grímsá. Det är roligt att korsa över ån. Lite vatten skvätt får man tåla. Vi rider till Heggstaðir där hästarna får beta över natten men vi åker hem med vår buss till gården. När vi kommer hem blir det fika sedan blir det antingen hotpott eller simbassäng. Detta har vi möjlighet att göra varje dag efter ridningen.
Dag 4.
Vi rider från Heggstaðir och tar riktning mot Grimsstöðum. I dag är landskapet varierande men det går fort ibland när vägarna är mjuka. När vi har landat i nattstaden kommer vi att åka tillbaka till Oddsstadir. Vi kanske stannar i Borgarnes på vägen hem. Vi kommer att ha föreläsning i ridhuset med inriktning sits och inverkningar i olika miljöer
Dag 4.
I dag rider från Grimsstöðum raka vägen mot kusten. Vi börjar rida igenom lava och fjällbjörk tills vi hamnar på Snorrastadir. Det är en stor gård där hästmänniskor får övernatta med sina hästar inför strandridning. Ridturen i dag går genom varierande landskap med fjäll, lava och igenom isländsk lågskog. Vi börjar att närma oss havet.
Dag 5.
I dag rider vi under ebben med hela flocken ut på Atlantens botten över Hitarnesid, Stórahraun och vi landar på Kolvidarnes eller Laugagerdi med hästarna. I dag rider vi nästan bara ut på havet på ebben och det kommer att gå rätt så fort. I dag råder minst klass 1 varning för glädje ! Sedan är det bussen hem. I kväll blir det ridklinik i ridhuset.
Dag 6.
I dag blir det att ta med flocken till Skogarnes över ebben. Det kan gå rätt så fort men det är roligt. Där kommer vi att byta häst sedan blir det ridning utan hästflocken runt Skogarnes där vi får möjlighet att se på sälar om vi har tur.
.
Dag 7.
I dag rider vi förhoppningsvis våran önskehäst. Vi kommer att rida ute på havet runt olika holmar och öar och i full fart på härliga stränder. I dag får vi möjlighet att se både säl och örn om vi har tur. Nu lämnar vi hästarna efter en härlig vecka och åker med bussen via Borgarnes hem till gården. När vi kommer hem till Oddsstadir ska vi summera veckan och njuta av samvaron sista kvällen
(OBS det finns möjlighet för de som vill åka direkt till Reykjavik på kvällen att hinna med kvällsflyg till Stockholm eller Köpenhamn som går 0115)

Dag 8.
Vi åker med bussen till Reykjavik efter frukost På vägen dit har vi möjligheter att åka förbi t.ex någon ridsportsaffär eller garnaffär.. Bussen kommer att lämna oss vid Busstationen BSI där vi kan lämna vårt bagage så att vi under dagen kan upptäcka Reykjavik,kanske bada i Blå Lagunen eller åka på valsafari innan det blir tid att resa hem med flyget från Keflavik.
Det som ingår i denna resa är följande
· Transport till och från flygplatsen
· 6 riddagar
· All mat och boende på Oddsstadir
· Ridklinik och föreläsning på ridhuset på Oddsstadir
Det som inte ingår är flyg tur och retur Sverige- Island. Varannan tur går i motsatt riktning.
Priset är 21.900
Denna tur är riktad mot alla som har ridit något förut på en islandshäst men jag vill också skapa en bra atmosfär i gruppen och då vill jag ha människor med mig som är
· Med positiv inställning till livet
· Med ödmjuk attityd
· Med empatisk synsätt på andra människor
· Intresserade av samhörighet och vill arbeta i team
· Intresserad av att utveckla sina rid kunskaper och ledarskap
Det är j Oddur som kommer att leda denna tur tillsammans med antingen mig eller Marie.  Oddur och jag har arbetat tillsammans i över 20 år och vi är mycket måna om att du ska trivas bra och njuta av denna tur tillsammans med mig, Oddur och alla andra deltagarna på turen.
Vill du följa med?

13 + 12 =

Våra reseledare

Vi som leder denna tur är

Sigurdur Oddur är våran värd och bonden på Oddsstadir. Vi hos Istölt har haft samarbete med Oddur och hans familj i över 20 år. Oddur levererar trygghet, humor och har så mycket fina ridhästar. Hos Oddur och familj känner man sig alltid välkommen. Oddur kommer att vara guide på alla våra turer.

Sigurdur Oddur

Reseledare från Oddsstadir

Marie har varit med oss på Istölt sedan 2012.Hon är omtyckt och uppskattad reseledare och har den förmågan att kunna ta hand om människor på bästa sätt. Marie har gedigen hästkunskap och har haft egna hästar i många år,

Marie kommer att leda turen Dansa ´tölt på Stranden den 19 till 27 juli 2017 med Oddur

Marie Swanström

Reseledare från Istölt

Jag är ägare och grundare till Istölt AB. Jag har arbetat med islandshästar i 30 år som ridinstruktör, ridskolechef reseledare på Island. Jag har dessutom arbetat med att hjälpa människor att uppnå sin glädje och fulla potential under senaste 10 åren. Välkommen att delta i en resa där du får växa som ryttare och människa.

Jag kommer att leda turerna Dansa i Tölt på Stranden tur 2 och 3 med Oddur dagarna 16 till 23 augusti och 23 augusti till 31augusti 2017.

www.istolt.se och www.gladjebanken.se

Haffi Gislason

VD på Istölt AB, ISTÖLT AB