+46732423444 info@istolt.se

Flockledaren

Över ån mitt ute på havet

Tankar

Följsamhet

Hraunfossar och Húsafell

Fullbokad

Nu räknar vi ned tiden

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Tölt ridning till Hraunfossa och Húsafell

En ridresa för dig som vill utvecklas som ryttare och samtidigt få umgås och växa med härliga människor.
Var? Oddsstadir med ridning runt i Borgarbyggd härad i mycket varierande natur
När? 12 till 19 juli 2019.
Denna ridtur har jag med jämna mellan rum sedan 2005 ridit tillsammans med familjen på Oddsstadir som till mina kunder alltid levererar fantastiska hästar, ett mycket kärleksfullt bemötande och varmt välkomnande i deras hem.
Riddagarna är mycket varierande med fina naturupplevelser i omväxlande omgivningar.
Hästarna som vi rider på är nästan alla födda, uppvuxna, inridna och tränade av familjen på Oddsstadir. Hästarna är noggrant utvalda av familjen för att kunna uppfylla våra önskemål och dom har verkligen lyckats. Deras hästar är en flock med både ston och valackar som har uppnått målet att kunna vara en bra ridhäst för alla. Oddur och Gugga har som avelsmål att ta fram fina ridhästar som alla som har ett intresse för islandshästar kan rida. Det finns hästar för rädda, ovana, vana och för den som vill rida på en häst mycket vilja. Många gånger har jag sett ryttare som börjar första riddagen som lite rädd och osäker men avslutar veckan som en mycket följsam, ödmjuk ryttare med stort självförtroende. Hästarna har en stark tendens till att ge oss möjlighet att få känna känslor av frihet, eufori, ödmjukhet och glädje.

Hur ser denna tur ut?.
Dag 1. Den 12 juli 2019  

Vi flyger från Arlanda/Köpenhamn till Keflavik där vi blir hämtade av vår turledare Oddur med sin fina buss.
Dag 2.  Den 13 juli
Från Oddsstadir till Brunnar
Vi rider från Oddsstadir upp genom Lundarreykjardalur mot höglandet. Här är dalen som smalast och vi rider förbi varmvattenkällan där islänningar blev döpta från asatro till kristen tro förr i tiden.  Dagens ritt är 25 km och vi kommer att rida 3 hästar. När ridningen är slut för dagen åker vi med bussen tillbaka till Oddsstadir. När vi kommer hem blir det fika sedan blir det antingen hotpott eller simbassäng. Detta har vi möjlighet att göra varje dag efter ridningen.

Dag 3. Den 14 juli 2019                                                                                                                                                                              Från Brunnar till Reykholtsdalur

I dag ska vi rida från Brunnar upp på Kaldadalur som är ett av höglandsområde på Island. Denna dal är oftast avstängd på vintern på grund av snö och växtligheten kommer sent på våren eller försommaren igång. På Kaldidalur kan vi se mängd med vackra fjäll och glaciärer och historiska berättelser från Oddur. Det ligger någon magi i denna vackra dal. Vi fortsätter färden och avslutar i Reykholtsdal som ligger i grön byggd, där väntar oss bussen och vi åker hem. Kanske vi kan få se den berömda Deildartunguhver på hemvägen

Dag 4. den 15juli 2019. 
Reykholtsdalur-Húsafell
I dag rider igenom  Reykholtsdal upp igenom Hálsasveit och tar riktningn till Húsafell som är ett av mest besökta tursist ställerna på Island. Där finns möjligheter för Islänningar att ha semesterboende. Húsafell som ofta är kallat Naturpärlan är berömd för att det är ofta mycket fint väder där på grund av läget är i skydd från både fjällen och den lågskogs björken som finns där. I husafell finns ochså gott om varmt vatten som värmer upp där. Vi rider en aning förbi Húsafell med hästarna nära gården Kalmannstunga som är dalens sista gård innan obygden och höglandet tar över.

Dag 5.  den 16 juli 2019
Húsafell- Munadarnes. .I dag rider vi i lämnar vi Húsafell och rider tillbaka längs en dal som vi kallar Hvítársídan eller vägen längs Hvítá. Hvítá är en stor glacier älv som som går i mitten av Borgarbyggd och förenast med många andra år och älvar som finns i detta område och vi kommer att korsa den några gånger under veckan. När vi har följt denna å under dagen avslutar vi vår färd i Munadarnes där hästarna får vila men vi tar bussen hem

Dag 6.  Den 17 juli 2019                                                                                                                                                                Munadarnes-Hvítárbakki .
I dag rider från Munadarnes och lite tillbaka in på Reykholtsdalur och vi rider i genom bygden i Reykholti och Kleppjárnsreykir. Här finns gott om varmvatten i detta område. Vi rider i kanten på fjällen Snældubjörg och Kroppsmúli på fina ridvägar och avslutar färden i dag på Hvítárbakki där vi lämnar hästarna och tar bussen hem.

Dag 7. den 18 juli. 2019                                                                                                                                                                    Hvítárbakki- Oddsstadir

I dag är det sista dagen och då rider vi upp Lundarreykjardalur. Här kan det går fort men det gör ingenting för efter alla dessa dagar har vi fått öva oss på många fina hästar och självförtroendet är på topp och det är inget konstigt alls för att vi har ju tränat hela veckan. i dag rider vi eventuellt de hästarna som vi tyckte mest om under veckan. I dag korsar vi floden Grímsá många gånger och hästarna tänker framåt och de vet att vi är på väg hem.

Dag 8. den 19 juli. 2019 Oddsstadir Reykjavik med bussen

Vi vaknar tidigt i dag för att vi åker med bussen kl 0700 till Reykjavik för att hinna med flyget som går kl 1100 från Keflavik till de nordiska städerna.

 

Under denna resa kommer vi att rida 3 hästar per dag. Vi har med oss flock med lösa hästar som gör att vi byter ut dem som vi har ridit och tar nya ur flocken. Detta är ett sätt att resa och gör att hästarna håller sig pigga glada och energiska under längre tid. Alla hästarna som går i verksamheten är välskolade med bra vilja och fina gångarter. Vi rider ca 25 till 30 km varje dag och vi övernattar alltid hemma på gården i bäddade sängar. Hemma på gården finns både en varm hotpott och i närområdet finns det ochså en bassäng som vi har tillgång till. det är ofta skönt att bada i varmvatten till att lösgöra kroppen efter dagen

Det som ingår på denna resa är följande.

 • Transport till och från flygplatsen
 • 6 riddagar
 • all mat och boende på OddsstadirDet som inte ingår är flyg tur och retur Sverige- Island.
  Priset är 21900
  Denna tur är riktad mot alla som har ridit något förut på en islandshäst men jag vill också skapa en bra atmosfär i gruppen och då vill jag ha människor med mig som är
  · Med positiv inställning till livet
  · Med ödmjuk attityd
  · Med empatisk synsätt på andra människor
  · Intresserade av samhörighet och vill arbeta i team
  · Intresserad av att utveckla sina rid kunskaper och ledarskap
  Det är jag och Oddur som kommer att leda denna tur tillsammans. Oddur och jag har arbetat tillsammans i över 20 år och vi är mycket måna om att du ska trivas bra och njuta av denna tur tillsammans med mig, Oddur och alla andra deltagarna på turen.
  Vill du följa med?

 

Nedräkningen har börjat

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)