+46732423444 info@istolt.se

Vill du följa med på en resa?

Bokning och bokningsregler

Bokning och boknings regler

Bokningsregler och betalning

Istölt AB förmedlar bla ridresor på Island i samarbete med Isländska leverantörer. Nedan följer en beskrivning om hur du ska gå till väga för att bli garanterad en plats på någon av våra resor.   Läs igenom och följ 4 nedanstående punkter. 

1. Lägsta ålder för att delta på någon av våra ridresor är 11 år. Barn mellan 11 och 13 år får 20% rabatt på resans pris.

 

För att bli garanterad en plats på ditt val av resa så gör du en skriftlig anmälan. Denna skickar du till info@istolt.se.

Ange fullständigt namn, adress, epost och telefonnummer samt vilken resa du önskar delta på.

Om du är osäker på något kring resan innan din anmälan så kontaktar du oss bara på telefon eller mail för mer information så löser vi det tillsammans. Se kontaktuppgifter 

 

2. När du gjort din anmälan enligt ovan ska du betala in din anmälningsavgift på 3 500 kr till Istölt AB:s bankgiro 5828-4449.

Ange även här fullständigt namn på den resenär som resan avser.

Bokningsavgiften är till för att du dels bekräftar ditt deltagande på resan men också för vår betalning till vår samarbetspart på Island.

Observera att denna anmälningsavgift inte återbetalas om du avbokar din resa. Läs mer under frågor och svar för ytterligare förklaring.

 

När vi erhållit både din anmälan och anmälningsavgift får du en bekräftelse sänt till din epost.

 

3. Slutbetalning av din resa

Inom 60 dagar före avresa kommer du att få din slutfaktura för resan.

På denna kommer det att framgå att du tidigare har betalat en anmälningsavgift på 3 500 kr, dvs du ska betala nettobeloppet (alternativt fullt pris om bokning sker tätt inpå avresedagen).

Denna faktura ska betalas inom 40 dagar före avresa, vilket framgår på fakturan.

 

Om du senare än 40 dagar inför avresa behöver avboka din resa så kommer denna slutfaktura inte att återbetalas av Istölt AB. Det är därför viktigt att du ser över din reseförsäkring inför din resa för möjlighet att via försäkringsskydd få ersättning tillbaka.

 

4. Detta behöver du vara extra uppmärksam på

Flyg – Du behöver själv boka din flygbiljett till och från Island, däremot ingår transfer till och från flygplatsen. Representant från Istölt AB samt vår isländska leverantör hämtar/lämnar resenärer på flygplatsen.

 

Försäkringsskydd – i dialog med ditt försäkringsbolag eller bank, ta reda på vilket försäkringsskydd du har i händelse av sjukdom, olycka eller avbokning av resa. Du ansvarar själv för att fullgott skydd finns som täcker just dina behov.

Vi anmodar dig därför att:

 

  • Försäkringsbolag – tag kontakt med ditt bolag för att ta reda på hur du är försäkrad för resa
  • Din bank – troligen har du en reseförsäkring kopplat till ditt kort/konto men säkerställ att det skyddet omfattar just det du behöver för din resa
  • Försäkringskassan – beställ ett EU kort
  • Covidbevis för intyg om vaccination

 

 

I händelse av naturkatastrof eller pandemi – om detta skulle ske och Istölt AB behöver ställa in din resa så kommer alla avgifter att återbetalas dvs både anmälningsavgift och din slutfaktura.