+46732423444 info@istolt.se

Ridkurser och lektioner

Jag har arbetat med ridundervisning senaste 40 åren på olika nivåer. Att undervisa och lära ut är ett mycket anssvarsfullt jobb som går ut på att förstå hur hästen är som flockdjur och flyktdjur och hur hästen reagerar i olika situationer. Jag har förutom alla ridkurser och längre utbildningar fått möjlighet att lära mig av alla de hästar som jag har fått möta i deras miljö som kan vara alltifrån en liten hage med en flock lugna hästar till en storslagen natur bland fjäll år och forsar på island där hästen är i sitt ursprungliga miljö. Alla dessa hästar har ju lärt mig att förstå det lilla som jag kan och vet. Upprepning av det dom jag har lärt mig har gjort att jag har övat mer tills jag har uppnått förståelse och attityd som gör att hästen väljer att vara vän med mig.

Jag arbetar utifrån de utbildningsstegen som visas på bilden här nedanför. Det är den röda tråden i mitt arbete som jag använder med varje ekipage. Tränigsstegen används egentligen i all hästubildning och finns i olika variationer med i stort sätt med samma budskap och system. 

När jag arbetar med lektioner och ridkurser då jobbar jag med samspelet mellan ryttare och häst utfrån var ryttaren befinner sig. Jag ber alltid ryttaren att fördjupa sig i att förstår tränigsstegen och innebörden av dem. 

Varje ryttare och häst som vi kan kalla ett ekipage har sitt aldeles eget projket att jobba. Varje ekipage är unikt med sina styrkor och svagheter och det är en dröm att få se varje ryttare växa med sin häst. 

När en ryttare börjar att få lite erfarenhet då finns det väldigt ofta behov av se över sina mål och då brukar ryttarcoaching vara enorm hjälp för ryttaren till klättra upp i sin utveckling. 

Många ryttare har stora behöv av att träna sig mentalt i sin ridning i sin utveckling. Det kan handla om att bära på ångest eller någon form av  rädsla i eller om sin ridning. Detta drabbar alltifrån elitryttare ner till ovana fritidsryttare. 

När ryttaren blir eller bär konstant på rädsla då känner hästen av det från långt håll och därför blockerar ryttaren sin egen kompetens under tiden som den önskar att den utvecklas. Mental träning är vetenskaplig metod som dessutom är väl beprövad inom idrottsvärlden 

Här kan ni läsa om Mental tråning

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.