+46732423444 info@istolt.se

Töltridning i Bláskoga och Borgarbyggd

Snart är det dax

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

 

Hur ser denna tur ut?.

Dag 1. Den 21 augusti
Vi flyger från Arlanda/Köpenhamn till Keflavik där vi blir hämtade av vår turledare Oddur med sin fina buss
Dag 2. Den 22 augusti
Vi rider från Oddsstadir norrut i den dalen Lundarreykjardalur mot gården Idunnarstadir. Vi rider en bit på höglandet tills vi kommer till böndernas fårsamlings stuga som heter Brunnar. Där lämnar vi hästarna och vi åker hem till gården.
Dag 3. Den 23 augusti
Vi rider från Brunnar mot det berömda stället Skógarhólar som ligger i Nationalparket Thingvellir Þingvellir är en nationalpark, och är klassat av Unesco som ett av världsarven. Platsen är belägen intill Islands största sjö som heter Tingvallavatn eller Tingvallasjön och här hölls sitt första riksmöte. Förutom det historiska värdet är Thingvellir också en geologisk skönhet. Tingsplatsen är omgiven av branta väggar av  både berg och lavasom står kvar sedan Tingvallavatn uppstod genom en spricka i kontinentalblocken för tusentals år sedan

Tingvellir, som är beläget på en geologiskt mycket intressant plats mitt emellan Nordamerikanska kontinentplattan och Euroasiska kontinetplattan  och den djupa ravinen uppstod genom en förkastning Ravinen kallas “tingsmännens ravin”, Almannagjá. Sprickbildningen är fortfarande aktiv och utvidgar sig närmare 5 mm varje år. Området består av den stora ravinen och en mängd mindre förkastningar på en bredd av närmare 400 meter. Allt detta kommer vi både se och rida igenom För oss svenska är också kul att veta att på denna plats spelades stora delar av filmen Bröderna Lejonhjärta

Dag 4. Den 24 augusti
Från Skógarhólar på Thingvellir ska vi rida till Nesjavellir som är på andra sidan denns sjö Thingvallasjön På Nesjavellir ligger ett värmekraftverk som levererar både el och varmvatten till huvudstaden Reykjavik Anläggningen ligger 177 m över havet i mellan Thingvellir och vulkanen .Hengill. Här rider vi längs med sjön och får uppleva mycket kraftfull och vacker natur.

Dag 5. Den 25 augusti
Från Nesjavellir rider vi en gammal hästväg fram till ett område som heter Grafningur som leder till en väg upp på en hed som heter Lyngdalsheidi. Där finns en gammal övernattningsstuga som heter Kringlumýri som vi låter våra hästar
Dag 6. Den 26 augusti 
I dag rider vi igenom nationalparken igen fast från ett helt annat håll. Vi rider mitt i nationalparken på en ridled som är mer än 1100 år gammal. Det är vackert som bara den. När vi har ridit igenom nationalparken då kommer vi till fjället Ármannsfell och rider längs med fjället till ett ställe som heter Hofmannaflöt. Där får vi höra historia från forntiden från vår ledare. Nu kommer vi att rida i gamla obygden där det inte finns så mycket växtlighet tills vi kommer till Brunnar igen där vi var första riddagen.
.
Dag 7. Den 27 augusti
I dag rider vi förhoppningsvis våran önskehäst. Vi rider från Brunnar längs ned dalen emot Oddsstadir. Nu kan det gå undan eftersom att hästarna vet att vi är nära gården. När vi är hemma ska vi festa och fira denna vecka och dela erfarenheter med varandra.
Dag 8. Den 28 augusti
Vi får åka från Oddsstadir kl 0300 på natten till att hinna med flyget från Keflavik som går kl 0730.                                                             Ni som ska stanna längre tid på Island kan antingen följa med på natten  eller ta bussen från byn Borgarnes kl 1230

Det som ingår i denna resa är följande
· Transport från flygplatsen vid ankomst och transport till Reykjavik bussterminal vid hemfärd
· 6 riddagar
· All mat och boende på Oddsstadir
· Ridklinik och föreläsning på ridhuset på Oddsstadir
Det som inte ingår är flyg tur och retur Sverige- Island.

Priset är 21.900
Denna tur är riktad mot alla som har ridit något förut på en islandshäst men jag vill också skapa en bra atmosfär i gruppen och då vill jag ha människor med mig som är
· Med positiv inställning till livet
· Med ödmjuk attityd
· Med empatisk synsätt på andra människor
· Intresserade av samhörighet och vill arbeta i team
· Intresserad av att utveckla sina rid kunskaper och ledarskap
Det är  Oddur som kommer att leda denna tur tillsammans med mig Haffi.   Oddur och jag har arbetat tillsammans i över 20 år och vi är mycket måna om att du ska trivas bra och njuta av denna tur tillsammans med mig, Oddur och alla andra deltagarna på turen.
Vill du följa med?

 

11 + 2 =

Våra reseledare

Vi som leder denna tur är

Sigurdur Oddur är våran värd och bonden på Oddsstadir. Vi hos Istölt har haft samarbete med Oddur och hans familj i över 20 år. Oddur levererar trygghet, humor och har så mycket fina ridhästar. Hos Oddur och familj känner man sig alltid välkommen. Oddur kommer att vara guide på alla våra turer.

Sigurdur Oddur

Reseledare från Oddsstadir

Jag är ägare och grundare till Istölt AB. Jag har arbetat med islandshästar i 30 år som ridinstruktör, ridskolechef reseledare på Island. Jag har dessutom arbetat med att hjälpa människor att uppnå sin glädje och fulla potential under senaste 10 åren. Välkommen att delta i en resa där du får växa som ryttare och människa.

Jag kommer att leda turerna Dansa i Tölt på Stranden tur 2 och 3 med Oddur dagarna 16 till 23 augusti och 23 augusti till 31augusti 2017.

www.istolt.se och www.gladjebanken.se

Haffi Gislason

VD på Istölt AB, ISTÖLT AB