+46732423444 info@istolt.se

Min historia

Mina framgångar

Jag är född och uppvuxen på Island med islandshästar men flyttade till Sverige i 20 års åldern. När jag började att rida som 7 åring då fanns ingen utbildning som jag kunde ta till mig eftersom att då var inte så många som höll på med hästar som det är i dag. Jag minns tydligt när första ridvolten blev gjord i Reykjavik och när jag fick rida min första lektion för mästare Walter Feldman som introdukterade övningar som gjorde att hästen kom på ett annat sätt i en lösgjordhet än att hitta den på en ridtur. Där kom intresset för den inre kontakten med hästen som skapade lugn inom mig. Och jösses vad denna lilla pojk berhövde denna närvaro för att där fick den oroliga kreatvia själen liten vila i sitt huvud och fick nya vänner i form av olika häst typer som hade ett budskap. Mina lärare var både hästarna och äldre rutinerade häåstmänniskor som inridare, tränare och tävlingsryttare. Jag fick prova, jag gjorde misstag och jag lärde mig av misstagen.Många gånger. På sommartid fick jag förmånen att ha hästarna som arbetskollega i form av driva boskap ute på landsbyggden. Där fick den ensamma killen vara i fred och prata ett språk med hästarna och skapa en unik klang mellan oss. En magisk upplevelse fyllt av flow.

Utifrån dessa erfarenheter fick jag en gåva att jag kan göra ett storverk med att träna hästen och få den till bli en bärig fin lösgjord ridhäst och samtidigt bli lösgjord själv och då menar jag att jag hamnar i nuet som gör att jag jag får vara i fred från alla tankar som svävar som ett moln med både positiva och negativa budskap. Jag tror att detta är en av anledningarna varför jag rider och utvecklast hela tiden. Vad tror du?

Respekten till hästen och tacksamheten att få umgåsamnar in med dessa underbara varelser blev bara större och större och växer fortfarande varje dag.

 

Utbildning och erfarenheter

Januari till mars 1979. Sportdomare utbildning

Februari till april 1981 Tränareprov FT Island

Februari till maj 1981 Ridinstruktör utbildning Island LH

Februari 1993 Ridisntruktörutbildning Sverige SIF

Från 1977 och fram till i dag har jag regelbundet deltagit i alla tänkabara utbildningar som handlar om träning, hantering och omsorg av hästar. Helt enkelt ett nörderi

Erfarenheter och jobb

Inridng av unghästar från 1979 till 1985 anställd Fákur Island

Fodrare och stallskötare 1980 till 1985 anställd Fákur Island

Träning och.inridning från mars 1991 till 2011 i egen regi Sverige

Ridskola för barn, ovana och erfarna ryttare från 1992 till 2004 i egen regi Sverige

Ridlektioner ridkurser över hela Sverige från 1992 fram till i dag i egen regi Sverige

Ridresor till Island varje sommar från 1993 i egen regi Sverige

Dömningar på sport tävlingar från 1979 fram till i dag har blivit 340 tävlingar i i 7 länder. Jag har dömt WM 2 gånger NM 3 gånger SM 9 gånger Islänska mästerskapen 11 gånger och väldigt många lokala och regionala tävlingar i olika klasserna. Väldigt lärorikt

 

 

 

Omdu vill att ditt barn ska växa, ge det en häst

Winston Churchill 

Det är något med utsidan av en häst som ärbra för insidan av en människa.

Winston Churchill 

Genom att rida en häst lånar vi frihet.

Helen Thomson

Om du inte vet vart du är på väg med din häst då risken stor att du hamnar någon annan stans.

Okänd